5 snabba frågor!

Här ställer vi 5 snabba frågor till organisationer och stödsidor som arbetar med unga och psykisk ohälsa. Alla får samma frågor, men svaren är desto mer varierade. Nu har frågorna landat hos:

Katarina Axelsson, webbredaktör på Kuling.nu

  • Vad arbetar ni med?

Kuling.nu är en mötesplats på nätet för barn och ungdomar som har en förälder med psykisk sjukdom. På sajten finns en chatt som är öppen på måndagar kl. 19-21, lättläst fakta om psykisk sjukdom, ett välbesökt diskussionsforum, en sida där man kan hitta vägar till stöd på orten där man bor, länksamling, boktips och mycket mer där man kan känna igen sig i hur det är att leva med en psykiskt sjuk förälder.

  • Vad brukar ni få för respons?

Många skriver att det är på kuling som man först börjat prata om att man har en förälder med psykisk sjukdom. De skriver ofta att det är skönt att kunna känna igen sig i andras berättelser och att man inte behöver känna sig så ensam tack vare kuling.nu.

  • Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa är nog att jag få vara med och se att det verkligen hjälper när man får möjlighet att prata om det som är svårt och krångligt. Det gör att man kan börja få en begriplighet för sin situation och kan hantera den på ett bra sätt. Det är fint att ta del av när det händer och det är faktiskt så ganska ofta på kuling.nu.

  • Ett bra råd ni gärna ger ungdomar?

Berätta och sök hjälp när du behöver det. Lyssna på dina egna behov. Det är inte du som ska ta ansvar för din sjuka förälder, den behöver hjälp av sjukvården.

  • En mening som ni vill peppa ungdomar med.

Du har rätt att må bra fast andra mår dåligt. Som person har du rätt att vara som du är tycka om dig själv och förlåta dig själv.