5 snabba frågor!

Här ställer vi 5 snabba frågor till organisationer och stödsidor som arbetar med unga och psykisk ohälsa. Alla får samma frågor, men svaren är desto mer varierade.  Nu har frågorna landat hos:

Lotta Zetterqvist, verksamhetschef på Tjejzonen

  • Vad arbetar ni med?
Vi arbetar med att lindra och förebygga psykisk ohälsa hos flickor och unga kvinnor 12 till 25 år genom samtal. Vi finns på nätet via chatt och i fysiska livet via en Storasyster
 
  • Vad brukar ni få för respons?

Mycket bra respons – alla som kontaktar oss har ett behov av att prata av sig om det som händer i deras liv. Att få berätta om hur man har det – dela det svåra med en annan människa gör att man mår lite bättre. Tillsammans funderar vi på vad de behöver för att må bättre och Tjejzonen uppmuntrar till att ta hjälp i fysiska livet när det behövs. Tjejzonen vill inge hopp och tro på en framtid även om det just i stunden inte känns så.

  • Vad är det bästa med ditt jobb?

Det finns inget ”bästa” för allt är så roligt och givande. Det är otroligt modiga flickor som söker sig till Tjejzonen, flickor som vill ha hjälp, som vill ha förändring – så de gör att det känns så hoppfullt – att livet går att förändra med lite stöd.

  • Ett bra råd ni gärna ger ungdomar?

Våga prata! Våga berätta hur du har det! Du har rätt att ha det bra! 

  • En mening som ni vill peppa ungdomar med.

DU duger precis som du är! Du har rätt till ett bra liv!

 

Se vad Shedo, Drugsmart och Anorexi/Bulimi på 5 snabba frågor. Läs vidare