Studenter hjälper Livlinan

Livlinan är till för dem som lever nära någon som mår psykiskt dåligt. Det är det många som gör. Bara i Sverige beräknas mellan 20 och 40 procent av befolkningen lida av psykisk ohälsa.

Det finns många frågetecken kring psykisk ohälsa och olika diagnoser. Vi tycker att det är viktigt att göra det mer okej att prata om frågor som rör hur vi känner och hur vi mår.

Dessa frågor fastnade även en klass högskolestudenter i Göteborg för. På uppdrag av Livlinan fick blivande fotografer, grafiker och copywriters göra arbetsförslag på hur Livlinans kan utvecklas i form av foldrar, affischer, reklamsnuttar och annat kreativt.

                     

Studenterna vid Yrkeshögskolan i Göteborg hade två veckor på sig att arbeta ta fram förslag och presentera dessa för Livlinan och lärare. Förslagen var många och uppfinningsrikedomen stor.

Studenternas förslag var imponerade och de lyckades fånga Livlinans budskap på pricken. Många av studenterna berättar också att de under arbetets gång lärt sig mycket som de inte visste om psykisk ohälsa.

På Livlinan är vi väldigt glada och inte minst tacksamma för alla fina förslag. Vi har valt att ta valt att ta fram en folder och en affisch som studenterna Kristian Gonzalez (Art Director), Jennie Andersson (Copywriter), Ted Wallmansson (Art Director) och Camilla Melin (fotograf) har skapat. Stor tack till er!

Kika på Livlinans affisch!